Bergvärmepumpar Varberg

NIBE F1245 8kw bergvärmepump

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

Köp F1245 8KW
NIBE F1245 10kw bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

Köp F1245 10KW
NIBE F1255 6kw bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

Köp F1255 6KW
NIBE F1255 16kw bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Köp F1255 16KW

Fler bergvärmepumpar

Bergvärme - Det bästa alternativet

Vi på Svensk Kylservice berättar gärna mer om bergvärme och bergvärmepumpar, och vi kan hjälpa dig att räknad ut din potentiella besparing med bergvärme.


Bergvärme i Sverige

Här i Sverige har intresset för bergvärmepumpar vuxit sig väldigt stort. Bergvärme är en mycket ekonomisk energilösning, något som allt fler inser.

Vad är då bergvärme? Bergvärmepumpar värmer upp villor och hus med berggrund som energikälla. Den värme som finns i berggrunden håller samma temperatur året om och är därmed en oerhört stabil och pålitlig energikälla. För att nå berggrunden och installera en värmepump med bergvärme som energikälla så krävs att man gräver ett djupt hål tills man når ner till berggrunden, hur djupt hålet måste bli beror på var man bor.

Att borra för bergvärme är lite av ett projekt och kostar en del, men som redan nämnt är installationen av en bergvärmepump i stort sett alltid lönsam på sikt.

Installera bergvärmepump

När du känner dig redo att låta installera en bergvärmepump så ser processen ut ungefär så här:

Räkna ut ditt energibehov, inkludera uppvärmning och tappvarmvatten i uträkningen, vi hjälper dig såklart gärna med detta. Tillsammans med oss ser du över utbudet av olika bergvärmepumpar, vi hjälper dig att hitta den bergvärmepump som kommer att fungera allra bäst efter ditt hus förutsättningar och din familjs behov. Vi räknar ut ungefär hur djupt vi måste borra för att komma ner till den ultimata energiplatsen, sedan skrider vi till verket.

När borrhålet är klart kopplar vi in kollektorslangen till den bergvärmepump vi valt ut och installerat hos med dig. Man måste ha ett vattenburet system hemma för att använda bergvärme.

Alla kostnader för arbete går att dra av genom ROT.

bergvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar